WAT betekent DISC?

De Amerikaanse psycholoog Dr. William Moulton Marston heeft eind jaren twintig het DISC model ontwikkelt. Op basis van gedrag zag hij dat er een onderscheid te maken is in gedragseigenschappen van mensen.
Op basis van zijn bevindingen beschreef hij vier verschillende temperamenten:

Dominant (Willen beslissen, zijn de ‘wat’ mensen)
Invloedrijk (Willen erkenning, zijn de ‘met wie’ mensen)
Stabiel (Willen instructies, zijn de ‘hoe’ mensen)
Conformerend (Willen bedenken, zijn de ‘waarom’ mensen)

Het onderscheid wordt bepaald door naar twee dingen te kijken:
Ben je snel of bedachtzaam? Ofwel introvert of extravert?
Ben je taak- of mensgericht?
Wellicht ben je een mix van beide, daarom maken we een analyse van jouw persoonlijke stijl om te bepalen waar jij staat.

CONFORMEREND

CONFORMEREND

Nauwkeurig

Analytisch

STABIEL

STABIEL

Sociaal

Bescheiden

DOMINANT

DOMINANT

DOMINEREND

VEELEISEND

INVLOEDRIJK

INVLOEDRIJK

Interactief

Inspirerend

Kijk maar eens goed naar deze personen hierboven, klik erop en ervaar in welk type je je het meest herkend (het kunnen er uiteraard ook meerdere zijn) en waar je het makkelijkst mee communiceert.

Van inzicht naar oplossing

WIE heeft er baat bij in dit traject?

Voor jou is het zeer waardevol om te weten wat jouw primaire voorkeuren zijn in communicatie, manier van denken en doen, en hoe jij behandeld wenst te worden.

Kan jij je over het algemeen gedragen zoals je ‘bouwstenen’ willen, of neem je gedrag aan wat van je gewenst wordt in situaties of door personen.

Voor mij als therapeut is het waardevol om te weten wat jouw primaire temperament is, omdat ik daar mijn gehele traject naar kan optimaliseren. Bv wil je alle details weten, of hou je van grote lijnen. Wil je een uitgebreid rapport, of wil je een kleine richtlijn.

HOE gaan we dit gebruiken in de praktijk?

Behandel mensen zoals zij behandelt willen worden. De platinum regel.

Doordat wij vaak aannames doen voor een ander op basis van wat wij denken, ontstaat er ruis en miscommunicatie. Als jij bv als taakgericht, snel persoon, iemand aanspreekt die mensgericht en bedachtzaam is, en geen rekening houdt met je snelheid van praten, je tonatie, je non-verbale communicatie, en je verwachtingspatroon, ontstaat er zeker ruis op de lijn, lees STRESS! Andersom geldt dit precies zo.

Pas wanneer je zelf het inzicht in je eigen gedrag en temperament hebt, kan je jezelf veel beter begrijpen. Hierdoor begrijp je ook beter waarom jij bepaalde problematiek ervaart in een situatie, of bij een persoon, of een combinatie hiervan. Kortom, inzicht in jouw voorkeursgedrag- en temperament, zet je op het juiste spoor om keuzes die je gelukkig maken in jouw leven!

WAAROM  gebruiken we DISC

Er zijn twee soorten gedragingen. Het natuurlijk-, of kerngedrag. Dit beschrijft onze natuurlijke gewoontes, temperament en voorkeuren. Dit noem ik ook wel je ‘basis gedrag’. Zo gedraag je je als je helemaal ontspannen voelt, en je met mensen bent die je vertrouwt.

De tweede is je gewenste gedrag, ook wel je ‘respons gedrag’. Dit is het gedrag dat je aanneemt onder omstandigheden waar je je aanpast aan een situatie of persoon.

De ideale situatie is als beide gedragingen identiek zijn.. Hier is dan sprake van ‘what you see is what you get’, en genereert dus geen stress in jouw lichaam.

Als je langdurig je gewenste (respons) gedrag aan dient te nemen in prive- of werksfeer,  en er een groot verschil is tussen je kerngedrag en je respons gedrag, heb je een significante kans om overspannen of in een burnout te geraken.

Ik wil weten aan de hand van een Persoonlijk DISC Stijl profiel, wat het verschil is tussen je kerngedrag en je aangenomen gedrag.  De uitkomst van de analyse gebruiken we samen om te bepalen of er reden is voor eventuele oorzaken van stress in jouw leven.

Direct een intake inplannen?

Neem nu contact op met Carmen de Coach

Neem contact op